TRÆK Vejret, Mand – Magiker arketypen

En Level-2 åndedrætsworkshop for mænd

Åndedrætsterapi - eller "breathwork" - er forskellige teknikker eller metode til at komme i kontakt med dybere lag i bevidstheden end vi normalt har adgang til med vores "hverdagsbevidsthed".

Psyken kan opfattes som en lagkage; hvor de øverste lag er det vi er bevidste om - for eksempel de tanker vi lægger mærke til at vi tænker, de reaktionsmønstre vi ved vi har og genkender når de er i spil. Under det lag er der flere lag - Det er de psykiske objekter, mønstre og tilstande osv., som vi har mere - eller typisk mindre - adgang til i vores normale bevidsthedstilstand. Man kan sige er det er alt det "du ikke ved at du ved". Der er information, oplevelser og viden fra disse dybere lag vi er i kontakt med når vi for eksempel drømmer.

Formålet med åndedrætsarbejde er at komme i bedre kontakt med disse ting, som under normale omstændigheder er utilgængelige eller i hvert fald uforståelige for os. Når vi kommer i kontakt med disse lag sker der det, at vi bliver mere bevidste og kommer mere i kontakt med os selv - og samtidig begynder nogle af de gamle traumatiske oplevelser og følelsesmæssige sår vi har haft stille og roligt at hele sig selv.

ÅndredrætsworkshopI åndedrætsarbejdet bruger vi forskellige vejrtrækningsteknikker, forskellige former for kropsarbejde, musik, meditation og visualisering til at åbne op for de dybere og mere ubevidste lag i psyken. "Teknikkerne" er på mange måder i familie med fx. trommedans, bevidst faste, over- (eller under-) stimulering af sanseapparatet mv. Det er alle sammen forskellige former for bevidsthedsarbejde, der tager sigte på at komme i kontakt med og arbejde og forløse tilstande og følelser udenfor den normale “dagsbevidsthed” ved hjælp af  fx. at over- eller under-stimulere sanseapparatet og/eller forskellige former for meditative tilstande og  trance.

At bruge åndedrættet aktivt har været kendt langt tilbage i historien i mange traditioner - fra tibetansk buddhisme til de nordamerikanske indianere. I sin moderne form findes åndedrætsarbejde i en lang række traditioner indenfor fx. yoga, terapi, selvudvikling og bevidsthedsarbejde.

TRÆK Vejret, Mand! er tilpasset i forhold til Mandearbejde og arbejdet med de maskuline arketyper.

Hvordan opleves "TRÆK Vejret, Mand!"

Det var en fantastisk indre rejse som virkelig fik mig til at mærke og opleve min krop på en ny måde. Jeg oplevede at jeg kunne mærke forskellige dele af min krop på helt nye og intense måder, nogle dele føltes blokerede, at jeg ikke kunne komme igennem, andre dele føltes super sensitive. Jeg oplevede at blokeringer blev brudt ned og jeg fik åbnet nye døre i mit sind og min krop. Lige bagefter følte jeg en stor ro og afslappethed i kroppen. I dag, nogle dage efter, føler jeg at jeg er mere i kontakt med mig selv og min krop.

Lars, 50 år

Klik her for at læse hele Lars' oplevelse

Åndedrætsarbejde er først og fremmest en meget sikker måde at arbejde med de ubevidste lag i psyken, selvom det også – ligesom fx. drømme eller visualiseringsteknikker - kan være en meget kraftfuld oplevelse, både kropsligt og følelsesmæssigt. Dernæst er det en blid og mild måde at arbejde med underbevidstheden - Denne måde at arbejde på hjælper i virkeligheden psyken med selv at hele de sår og skrammer vi har fået gennem tiden. Fremfor aktivt at bearbejde tingene skaber vi nogle gunstige vilkår for at systemet kan "hele sig selv".

Formatet indeholder foruden selve åndedrætsarbejdet en god del integrationsarbejde, så det ikke bare bliver "en god oplevelse", men derimod en adgang til at opnå og fastholde forandringer der fortsætter "ude i virkeligheden" efter workshoppen.

På workshoppen arbejder man sammen to og to, hvor den ene part er er hjælper for den, der er i åndedrætsprocessen. Der er to sessioner i løbet af dagen, hvorfor du både oplever rollen som hjælper og som den, der arbejder aktivt med åndedrættet. Udover åndedrætsarbejdet indgår nogle af de klassiske elementer fra Mandegruppe-arbejdet.

Hvis du har været med i en af Mandegrupperne har du oplevet nogle af teknikkerne i "TRÆK Vejret" i forbindelse med bl.a. Magiker-arketypen og på afslutningen.

Workshoppen ledes af Tomas Friis

Hvem kan deltage på TRÆK Vejret, Mand?

 • Workshoppen er for Mænd - og du skal have lavet mandearbejde før. Hvis ikke i regi af Mandekursus.dk, så skal vi lige tale sammen inden vi tilbyder dig en plads.
 • Du skal have et normalt helbred og være sund og rask for at deltage.
 • Og du skal være nysgerrig på dig selv; du har helt sikkert arbejdet med dig selv i form af Mandearbejde, og har erfaring med fx. yoga, coaching, terapi, selvudvikling, mindfulness eller lignende.
 • Hvis du ikke er helt sund og rask - fysisk eller psykisk - skal du kontakte os inden du tilmelder dig, det kan fx. være hvis du er opereret for nylig eller lider af for eksempel
  • kredsløbsforstyrrelser, hjerte/kar-sygdomme eller forhøjet blodtryk
  • epilepsi, sclerose, knogleskørhed eller andre lidelser, der påvirker din balance eller dit bevægeapparat
  • astma eller andre tilsvarende luftvejslidelser
  • alvorlige øjensygdomme
  • for nyligt har været gennem større operative indgreb
  • egentlige psykiske lidelser (for eksempel depression, angst, skizofreni, bipolar-lidelse mv.), herunder hvis du tager medicin i forbindelse med fx. stress, depression, angst eller lignende.
 • Hvis du er i tvivl om, om workshoppen er noget for dig, så kontakt Tomas inden du tilmelder dig.

Praktisk info:

 • Undgå at møde med fuld mave. En let morgenmad er OK, men undgå "den store brunch" på dagen.
 • Husk en drikkedunk og evt. Notesbog og noget at skrive med
 • Vær afslappet / komfortabelt påklædt - det ER kropsarbejde, og selvom det normalt ikke er særligt fysisk anstrengende som sådan, så er "habit og slips" upraktisk. Nogle deltagere giver den virkelig gas og sveder igennem.
 • Medbring meget gerne et tæppe, et håndklæde og evt. en hovedpude

Tid & Sted:

 • Kl. 9-18 - sluttidspunktet kan variere +/- en time fordi processen "tager den tid den tager"
 • Se næste workshop i kalenderen

Pris:

 • 1.500,- hvis du ikke har deltaget i Mandekursus.dk tidligere (kontakt os for at afklare om du kan komme med alligevel)
 • 1.000,- eller to klip i klippekortet (hvis du har været med på TRÆK Vejret, DeepDive, i Mandegrupperne eller på Men's retreat med Eli Buren)
 • Tilmelding er bindende og prisen refunderes ikke – men du kan lade en anden mand deltage i dit sted.
 • Hvis workshoppen mod forventning aflyses tilbagebetales det fulde beløb naturligvis

Tilmelding og betaling:

 • Udfyld og send formularen nedenfor
 • Indbetal Via MobilePay til 54441 eller
  Bankoverførsel til Reg.nr. 4820 - Konto 10290120
  OBS: Skriv “L-2 TRÆK" + Kursusdato  + dit navn i beskedfeltet
 • Din tilmelding er gældende, når det fulde beløb er indbetalt

Angiv hvilket kursus du tilmelder dig
Skriv hold nummer / retreat / årstal i næste felt
Skriv hvilken Mandegruppe / DeepDive eller andet, du har deltaget i. Hvis vi ikke kender dig fra tidligere Mandegrupper eller retreats, så kontakt os på m@mandekursus.dk så vi kan afklare og afstemme forventninger
Aftenkursus = ét klip Kortere dagskursus = 2 klip Længere dagskursus = 3 klip Hvis du ikke har klip nok faktureres resten forholdsmæssigt til normal kursuspris HUSK CVR-nummer nedenfor hvis du betaler som firmakunde Skriv navnene i kommentarfeltet hvis du tilmelder dig sammen med andre
Skriv CVR-nummer ved firma-faktura - så tillægges moms
Fx. vedr. medicin, allergier, fysiske begrænsninger HUSK Navne og emailadresse på øvrige deltagere, hvis i er flere, der tilmelder jer sammen

Scroll to Top