fbpx

Mandecoaching & -terapi

CoVid-19 – OBS

Mens det hele “er lukket ned” – gælder følgende:

  • Jeg holder stadig åben – også for personlige konsultationer. Selvfølgelig under hensyntagen til smitte-risikoen; Vi giver ikke hånd, holder “behørig afstand”, bruger håndsprit osv. Risikoen for smitte-spredning ved 1:1 konsultationer er minimal når vi overholder de almindelige retningslinjer. Hvis du på nogen måde er i tvivl om, om du er smittet (eller fx. er tvunget til at bruge offentlig transport til og fra mit kontor) så tager vi bare samtalen Online.
  • Det er muligt at afholde alle former for sessioner Online – via Skype eller Zoom.
  • Minisessioner afholdes for tiden udelukkende Online eller via telefon
  • Mandegrupperne kører indtil videre Online via  Zoom
  • HUSK – med mindre du er særligt udsat / i risiko ved smitte, så handler alt det vi som samfund gør nu ikke om at forhindre smitte – for det er umuligt. Det handler om at forsinke og “udglatte” smittespredningen, så sundhedsvæsenet ikke bryder sammen pga. overbelastning – og de der bliver alvorligt syge kan få den hjælp de har brug for.

Book individuel mandecoaching terapi her
Deltag i mandekursus forløb her

Hvad er nu det? Mænd har det ofte svært med at gå til psykolog eller psykoterapeut. Vi er tit sådan lidt “det skal arbejdes væk”-agtige i vores måde at opfatte problemer, udfordringer og kriser på. Og mænd kan jo ikke finde ud af at tale om følelser – og raske drenge græder i hvert fald ikke – vel?

Mandecoaching er mere fokuseret på resultater og konkrete værktøjer til at skabe den forandring du vil have – på en håndgribelig, praktisk måde, der virker. Mindre snak og mere handling.

Skaffedyret er død
Kravene til manden har ændret sig radikalt, især over de seneste par generationer. Kvindernes indtog på arbejdsmarkedet har været en kamp for kvinderne. Og selvom ligestillingen omkring for eksempel lederstillinger langt fra er en realitet giver det alligevel en voldsom ændring i mandens rolle – nu er han ikke alene om at være skaffedyret. Og hvad er hans rolle SÅ i ”den nye familie”? Skal vi lege ”mor, mor og børn”?

Mandecoaching til Rollen som farRollen som far har også ændret sig radikalt – og tak for det! Mænd tager stadig større del i og ansvar for familien og børnene. Selvom der er langt til at mænd kræver 50% af orloven og tager 50% af barnets sygedage er forandringen over de sidste 40 år enorm. Far er kommet hjem fra arbejde og ud af skabet.

Men hvordan skal man være far i den nye familie – uden at være en klon af mor. Der er kvinder nok i børns opvækst – fra symbiosen med mor til personalet i daginstitutionerne. Der er det 95% der passer børnene i de tidligste år. Og videre til folkeskolen, hvor kønsfordelingen også bliver mere feminin. Hvordan giver du som far dine børn det forbillede og den rollemodel som du næsten med garanti selv har manglet? Hvordan definerer DU din maskulinitet og hvordan sætter du dig igennem overfor kærestens ejerskab til familien?

Testosteron-tyr med hovedpine
Mænd har mere lyst til sex end kvinder, sådan er det bare – eller hvad? I takt med forandringerne på arbejdsmarkedet og i familien, og med en stadig større fokusering også på mænd som sexobjekter i medierne har hovedpinen i soveværelset fået en ny ansøger. Mænd med mindre sexlyst og mere hovedpine end Maude fra Matador bliver mere og mere almindelige. Mængden af Viagra og andre piller til mænd hvis sexlyst og præstationsevne falder – uden en påviselig fysisk grund – eksploderer.

Vi kan klare os selv økonomisk, seksuelt og mentalt. Så tag dig dog sammen, mand!.

Mandecoaching – er du i tvivl om din maskulinitet?

Seksualiteten er en anden udfordrende størrelse. Kvinders seksuelle krav til partneren stiger.Homoseksuelle får stadigt flere rettigheder – og udsættes for stadigt flere hate-crimes, fordomme og mere ny-puritanisme. Kvindelig biseksualitet er derimod helt normalt og nærmest trendy – og dermed skal manden konkurrere i parringsspillet – ikke bare mod de andre mænd, men nu også mod kvinder. Presset på bi-seksuelle mænd, har aldrig været større. Ikke hetero og ikke homo – så er du jo ingenting -eller hvad

Mit tilbud til mænd der tænker over livet og maskuliniteten – og måske har problemer med at finde ud af det i forbindelse med karriere, familie, parforhold, skilsmisse eller sexliv og seksualitet – er nok lidt anderledes end hos andre. Udgangspunktet er min egen forståelse af det at være mand, far og kæreste. Og retten til at være maskulin og selv definere sin rolle i en tid, hvor kønsroller og krav skifter, og hvor job, familie og fritid flyder sammen. Dertil kommer erfaringen fra selv at have været i krise – og være kommet ud på toppen igen. Udover værktøjer, metoder og indsigt tilbyder jeg også det helt fundamentale;

Jeg har været der selv.

Mere information:

Tag det første skridt – kontakt mig helt uforpligtende på

tomas@tomasfriis.dk
eller på
4031 4014
Rediger

Scroll til toppen