Til dig, hvis kæreste går i Mandegruppe

mandegruppepartnerJeg er af en kæreste til en nystartet Mandegruppe-mand blevet spurgt om, hvordan hun skal forholde sig til ham / processen – dels for at støtte ham uden at “gå i vejen”, dels for ikke at (mind)fucke for meget selv.

Jeg har derfor samlet nogle råd til, hvordan du som kæreste med en Mandegruppe-mand kan hjælpe både dig selv og ham med at få mest mulig ud af processen. Kommentarer er meget velkomne – send en mail til m@mandekursus.dk – på forhånd tak!

Mænd er for over 95% vedkommende ikke defekte. Eller forkerte, brudt sammen, idioter eller fra en anden planet. De fleste lider til gengæld af to ting; Der er virkeligt meget de aldrig fik lært fordi deres opvækst ikke gav dem mulighed for at lære det. Og der er meget af det de så lærte, der ikke duer til en skid – tværtimod.

At gå i Mandegruppe handler rigtigt meget om at lære det der manglede og om at aflære og give slip på det der aldrig burde have været lært. Hvis du er sammen med en af de 95% (og han ovenikøbet arbejder med sig selv), så vil jeg opfordre dig til at læse, mærke efter og følge nedenstående råd. Hvis han er en de 95% – som ikke interesserer sig for og arbejder med det, der foregår på indersiden af ham selv – så giv ham en kærlig High-five. Med en stol. I ansigtet.

Hvis du er sammen med en af de sidste 5%, så er der kun to muligheder: Enten lever du i uendelig fred, lykke og juicy harmonisk kærlighed . Eller også skal du se at komme videre – med 120 km/t – NU!

1) Vær stolt! Du har en mand, der tager sig selv alvorligt. Måske endda på din foranledning. Måske først nu fordi DU har sat ham pistolen for panden. Uanset kilden, du hører til i eliten; De fleste kvinder har en kæreste, der ikke interesserer sig synderligt for sin egen inderside, endsige for at arbejde med at forbedre den.

2) Vær tryg! De fleste oplever at deres parforhold bliver bedre af at han går i Mandegruppe. Ikke nødvendigvis nemmere, men bedre. Jo, der ER nogle mænd, som pga. Mandegruppen vågner op og ender med at gå fra deres kæreste. De mænd ville være gået alligevel (eller du ville være skredet!), de er bare hurtigere til at opdage, at parforholdet reelt var brugt op, ikke til at redde, gået konkurs. Alternativet ville være at blive hængende i noget der ikke virker og ikke kommer til det. Og som heller ikke virker for dig! Det gør ondt hvis det sker, men hellere nu end senere. Så er der mere tilbage af dit liv, hvor DU kan få det bedre, herunder en mand der passer bedre til dig.

3) Respekter hans proces! Han er nok rimeligt tavs om, hvad der foregår i Mandegruppen. Det er en del af processen. For det første: Der er et krav om 100% diskretion og tavshedspligt. Det er verdens mest fortrolige rum; ligesom det nogle kalder “ubåden” på ambassaderne; Lydtæt, skærmet mod indkig, overvågning og aflytning. For det andet: Det der sker er en del af processen; hans proces. Han har brug for at selv at fordøje det hele – og der er meget han selv skal tage ind, selv forstå og selv have til at passe med en ny måde at se sig selv og verden. Og der er en hel del han skal have smidt ud og give slip på. Du skal i virkeligheden kun se resultatet; ikke fokusere på mellemregningerne og processen. Glæd dig over en mand der gradvist bliver mere nærværende, ærlig, energifyldt, modig og til at stole på. Du må gerne være oprigtig nysgerrig på ham og på processen, men respekter at der er meget af det han ikke deler. Det er OK at spørge, det er ikke-OK at udfritte.

4) Skub ham ud af døren! Og gør det med et smil. Selvom ungerne skriger, opvasken stinker og du er lortetræt af, at han igen er væk (to hele weekender og en aften hver uge, 13 uger i træk) så støt ham i at komme afsted. Det er vigtigt for ham, og han har ikke brug for dårlig samvittighed over at forlade ragnarokket derhjemme. Han gør det for sin egen skyld, men han gør det også for din. Og du får 10-fold tilbage, hvis du støtter ham.

5) Anerkend ham og hans proces! Hvis du spotter, griner af, kritiserer eller hele tiden stiller spørgsmål ved at / hvordan han arbejder med sig selv – eller nedgør noget af det han fortæller – så lukker han ned og trækker sig (endnu mere). Ros ham for hans mod til at kigge på sig selv og arbejde med at forbedre sig selv. Selvom du ikke forstår hvad der sker.

6) Gør dit eget arbejde!
Alle relationer (næsten) er symmetriske. Ubehageligt nok især på det, der ikke virker. Hvis du synes at han er en idiot, så ved vi om dig, at du er sådan en der vælger at være sammen med en idiot! Det betyder, at når han forandrer sig (til det bedre, trust me!) så bliver du nødt til også at kigge på dig selv og dine aktier i fx. jeres konflikter og de andre mønstre i mellem jer, der ikke virker eller skaber støj. Tal med andre (veninder, og især veninder, der arbejder med sig selv), eller opsøg en coach / terapeut / kvindegruppe / …

Du er selvfølgelig også velkommen til at tage fat i mig – vi arbejder også med kvindelige klienter og, hvis det er relevant, med jer sammen som par – eller henviser til andre der måske passer bedre / kan præcist det, du har brug for.

7) Glem historien, lev i nuet, sats på fremtiden!
Meget af det, der skaber bøvl og ballade mellem jer, handler om fortid. De fleste mænd er nogenlunde gode til at lægge ting bag sig, men rigtigt mange oplever at kæresten bliver ved med at hænge i fortiden og kritisere det, der har været i stedet for at se og opdage – og være glade for – det der er nu. At give slip på din del af fortiden er også dit arbejde. Gør det!

8) Spørg hvad han har brug for fra dig!
Han hænger måske også stadig i fortiden. Og er måske holdt op med at spørge dig hvad du vil have og med at bede om det han virkeligt gerne vil have fra dig. Hjælp ham på gled (ikke hele tiden, men bare en gang imellem) – ud af hans fortid og gamle mønstre ved at spørge åbent ind til hvad han har brug for fra dig – nu – og ved at fortælle, hvad du selv har brug for – nu! Men husk, det er hans opgave at sørge for sig selv og sine behov  – ikke din. Du er ikke hans mor, så hold op med at opføre dig som om du var!

9) Tag det roligt! Du vil opleve din mand vil gøre ting anderledes. Måske tale på en lidt overraskende måde, have sære ideer han ønsker at prøve af. Fokusere på  nye ting eller sætte grænser på en måde du ikke er vant til. Se tiden an, noget vil være en undersøgelse og noget vil rodfæste sig som en varig forandring. Træk vejret og se det hele som en proces, der omfatter eksperimenter og det at prøve nye ting af – herunder “trial & error”. Giv feedback hvis du bliver inviteret, men forsøg at give tingene den tid de tager. Rom blev ikke (om)bygget på én dag. Der er store chancer for at du vil kunne lide det, der kommer ud af hans Mandegruppe-forløb.

Kommentarer, tanker og spørgsmål er meget velkomne – send en mail til m@mandekursus.dk – på forhånd tak!

 

Tak fordi du støtter ham i hans udvikling.
I at blive en bedre Mand, kæreste, far og elsker.

Scroll to Top