Menneske vs. Systemet | Jeg Skal Lige Forstå

En meget lang samtale om, hvordan nogle af “de store ting” hænger sammen. Sammen med Thomas Finn og Gunnar Langemark.

Find den på YoutubeSpotify … eller der, hvor din podcast-pusher bor

Thomas Finn introducerer sådan:
Denne uges Jeg skal lige forstå – Podcast er en double whammy med både Gunnar Langemark og Tomas Friis i studiet.

Begge har været gæster i podcasten tidligere – og eftersom der syntes at være et interessant sammenfald i anskuelser og betragtninger, fandt jeg det kunne være spændende og værdifuldt, at bringe dem sammen og tage en længere samtale. Jeg var på forhånd klar over, at der ikke var nogen sandsynlighed for at kunne styre samtalen, da alle implicerede parter har tendens til at jamme ned af sideveje – for senere at spinne ender sammen – men jeg tillod mig dog alligevel, at sætte rammen omkring ‘mennesker og systemer’. Dette fordi det for mig ser ud som om, at vi gennem lang tid – måske siden vi slog Gud ihjel – har sat vores lid til at systemer – herunder regler, rammer, love, reglementer, retningslinjer, henstillinger, paragraffer og p*s og papir – forsøges brugt som fremgangsmåde, til at producere ‘ordentlige’ mennesker og den sammenhængskraft som visdomstraditionernes tidligere gjorde gennem historier, allegorier, eksempler, (på)bud og fortælling om Menneskets plads i verden? Og – at dette forsøg ser ud til, at levere systemer der vokser i omfang og indgriben i alle menneskers liv. Uden at levere på Menneskets åndelige behov. Så er vores nuværende afhængighed af systemer i virkeligheden et (tomt) substitut for det, som flere og flere længes efter – Dybere sammenhæng. Sammenhold. Ægte fællesskab. Rig kultur. Mening? Efter lidt lydproblemer i de første minutter, kommer vi vidt omkring på de tre timer vi mødtes. Udover et par ekploderende flasker mineralvand, nåede vi at berøre

 • Systemtænkning,
 • Barsel
 • Mænd og manderolller
 • Findes der en Marxistisk Agenda?
 • Familieretshuset & Bias
 • Faldunderlag & Konsekvensen af ‘Manglende Konsekvens’
 • “Forbudte Emner”
 • Nature vs. Nurture
 • Fravær af Personligt Ejerskab
 • Gud og Fraværet af Et Styrende Princip
 • Fremtidens familiestruktur / Social Arv
 • Sociale Medier

Alt i alt en rigtig fornøjelig formiddag i selskab med to gode mænd.

Find den på YoutubeSpotify … eller der, hvor din podcast-pusher bor

Scroll to Top